Septembarska Visa kampanja je završena. Detaljnije ovdje

Korpa

Vaša korpa je prazna.

Pogledajte našu široku ponudu proizvoda i pronađite nešto što vam se sviđa!

Kako očuvati imunitet za vrijeme prehlada i gripa?

11.01.2024.

Stres, umor, iscrpljenost i malaksalost negativno utiču na imunitet. A sigurni smo da se većina vas osjeća upravo ovako zbog proteklih praznika, povratka na posao i vraćanja svakodnevnici. Ovakvo stanje organizma podložnije je bakterijama i virusima te je stoga potrebno posebnu pažnju posvetiti jačanju imuniteta u ovom periodu godine.

Stvaranje i vraćanje radnim navikama je svakako dobar početak, ali je neophodno povesti računa i o ishrani te uvesti neke nove proizvode koji će poboljšati oslabljeni imuni sistem.

U nastavku vam donosimo proizvode za prirodno jačanje imuniteta sa kojim ćete u novu godinu krenuti zdravi i spremni za ostvarivanje zacrtanih ciljeva!


  1. Sok od nane, Sherbetlook 


Sok od nane ima mnoge zdravstvene beneficije. Prije svega jača imunitet i preventivno djeluje na bakterije i viruse. Zbog svog antiseptičkog dejstva služi kao prevencija od prehlade i gripe. Pored toga, ima umirujuće djelovanje na čitav organizam. 


Sok je napravljen od divlje nane i posebno odabrane sorte mente iz vlastitog organskog uzgoja, sa dodatkom limuna i malo šećera. 


Sok od nane je odličan napitak zbog svojih zdravstvenih svojstava, ali i osvježavajućeg dejstva, pa vjerujemo da će se naći na vašoj narednoj shopping listi na OREA platformi.


  1. Med u ćupu, Maksuz d.o.o. 


Listu proizvoda za jačanje imuniteta ne možemo zamisliti bez meda. Zbog hranjivih materija koje sadrži med se preporučuje uvrstiti u svakodnevni režim ishrane. Ukoliko to nije slučaj, vrijeme je da posegnete za teglom meda ili u našem slučaju - ćupom meda!

Praveći iz ljubavi, maksuz zahtjeva vrijeme, pažnju i posvećenost. Baš tako su nastali i Maksuz ćupovi. Vraćajući se korijenima odlučili smo da naš domaći med za vas upakujemo u posebnu posudu izrađenu od zemlje uz zrapk, vodu i vatru. Med iz zemljanog ćupa ima poseban ukus i idealan je poklon za dragu osobu. 


Med je u svrhu jačanja imuniteta najbolje uzimati ujutro prije doručka.

Sigurni smo da će i oni najmlađi zavoljeti med iz zemljanog ćupa zbog zanimljivog i drugačijeg pakovanja! 


  1. Čaj lotus vitaminski, Vade Mecum- Lilibet&Lotus


Ispijanje toplih napitaka zimi savjetuje se ne samo tokom prehlada i gripa, već i kako bi se očuvao imunitet. Vitaminski čaj Lotus sadrži plod šipurka, brusnice, smreke,  cvijet hibiskusa, slatki korijen i list borovnice što ga čini savršenim izborom napitka za jačanje imuniteta. Kombinacija ovih biljaka pruža bogat ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim.


  1. Ulje ćurekota, DermaLab


Manje popularan proizvod, ali nikako manje djelotvoran koji će pomoći u jačanju imuniteta je ulje ćurekota. 


Nature&Nutritious 100% čisto ulje ćurekota (crnog kima) proizvedeno je pod stručnim nadzorom i laboratorijski je kontrolisano. U svrhu očuvanja svih korisnih supstanci sadržanih u sjemenu, ulje čurekota se ne filtrira, niti podliježe bilo kakvom dodatnom procesiranju. 


Ulje ćurekota osim što će poboljšati vaš imuni sistem ima još niz zdravstvenih prednosti u tretiranju različtih bolesti. 


Ono je ključno u tretiranju alergija, multiple skleroze, Crohnove bolesti, dijabetesa, dermatitisa i psorijaze.Naše ulje čurekota se dobija od certificiranog sjemena, a dodatno se provode redovne laboratorijske analize, nakon završenog proizvodnog procesa u referentnoj laboratoriji. Svi certifikati su dostupni na zahtjev kupca.